Rondvaartbedrijf "de Zeehond"

De Zeehond heeft een aantal speciale voorzieningen.

De boot is voorzien van brede deuren voor rollator en rolstoelgebruikers. De elektrisch bediende loopbrug waarmee u veilig van en aan boord kunt gaan, is zo breed dat u eenvoudig met een rollator, (elektrische) rolstoel en een klein formaat scootmobiel aan boord kunt komen. Deze speciaal gebouwde loopbrug is zo geplaatst t.o.v. de kade (aanlegsteiger veerboot) en de boot dat u zelfs met laagwater gemakkelijk van en aan boord kunt komen. Na 1 november tot eind maart wordt er gebruik gemaakt van een andere opstapplek (jachthaven) én loopbrug gebruikt. Bij twijfel kunt u het beste contact met ons opnemen.


Ruimte voor rolstoelgebruikers in de salon

Voor in de salon is bij één tafel/zitje meer ruimte gecreëerd waar max. twee elektrische of drie gewone rolstoelen naast elkaar en dichtbij de tafel kunnen zodat ook de rolstoelgebruikers goed zicht hebben op de Waddenzee en de zeehonden. Bij groepen waarbij meer dan één rolstoelgebruiker meegaat, graag van te voren contact met ons opnemen zodat we deze plek in ieder geval voor u kunnen vrijhouden.


Schelpenbank bezoek

De hydraulische loopbrug welke aan de voorzijde van de boot is geplaatst wordt gebruikt om veilig van en aan boord te kunnen gaan bij de Schelpenbank. Deze loopbrug is speciaal uitgerust met borstels aan beide zijden zodat u na het bezoek aan de Schelpenbank eventuele zand/slik van uw laarzen/schoenen kunt borstelen.

Gemakkelijk vanaf de boot naar de schelpenbank

zeehonden kijken vanaf het bovendek