Rondvaartbedrijf "de Zeehond"

De Schelpenbank

 


De Schelpenbank is een zandplaat die in de buurt van de haven van Nes ligt en op dagen wanneer het tij gunstig is om aan te kunnen leggen (een flink lage waterstand) tevens kan worden bezocht. U loopt dan over de tijdelijk drooggevallen zeebodem die bezaaid is met schelpen zoals de kokkel, mossel en de Japanse oester. De gevonden schelpen mogen natuurlijk worden meegenomen.


Het schip wordt dan met de boeg tegen de zandbank gevaren waarna vanaf het voordek een hydraulische loopbrug wordt uitgedraaid en de passagiers voor een half uur van boord kunnen om schelpen te zoeken, om een wandeling te maken of gewoon lekker te genieten van het uitzicht.
Bij de combinatievaart Schelpenbank- en Robbentocht (SR) wordt kort na vertrek al bij de Schelpenbank aangelegd en wordt aansluitend de rondvaart naar het Robbeneiland gedaan.


Bij de combinatievaart Robben- en Schelpenbanktocht (RS) wordt eerst de Robbentocht gedaan en daarna aansluitend een bezoek aan de Schelpenbank gebracht.


Wilt u op de dagen waarop er een combinatievaart (RS/SR) wordt aangeboden, alléén de Robbentocht (R) doen? Dat is mogelijk! U hoeft dan alleen de entree van de Robbentocht te betalen en blijft u aan boord terwijl de andere gasten een bezoek brengen aan de Schelpenbank. U dient dit aan te geven voordat u aan boord komt.

 

De schelpenbank