Welkom aan boord van Robbenboot de “Zeehond”

Rondvaartbedrijf Zeehond is een echt familiebedrijf; Mario, de kapitein en zijn vrouw Adinda, gastvrouw/matroos, runnen sinds 2012 met veel plezier en enthousiasme het bedrijf en varen altijd samen. Regelmatig vaart hun dochter Alysha ook mee.

Het in 1996 in de vaart gebrachte passagiersschip “Zeehond” heeft in januari 2019 een vernieuwd en ruim, warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar u ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad heeft. Het royale zonnedek is afsluitbaar door middel van een schuifdak waardoor u ook met slechtere weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn. Sinds april 2023 maken wij gebruik van onze nieuwe loopbrug welke achterop ons schip is gemonteerd; deze is gebruiksvriendelijker dan onze vorige loopbrug. Zeker als we volgens afspraak bij andere havens zoals Holwerd, Harlingen en Terschelling/Vlieland land halen.

Kindvriendelijk
De “Zeehond” is een kindvriendelijke en vooral kind-veilige boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor de kleintjes. Na het bezoek aan het Robbeneiland wordt deze geopend en is er o.a. voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.

Tijdens de tocht geeft schipper Mario u een duidelijke uitleg. In combinatie met de routebeschrijvingen en de zeekaarten in de tafelbladen krijgt u een heldere kijk op het waddengebied.
Aan de scheepsbar helpt schippersvrouw Adinda u graag aan een verse kop koffie of een “Robbenslok”. Bij het Robbeneiland is er ruimschoots gelegenheid om de zeehonden vanaf het schip te bewonderen.

Hondvriendelijk

 Het meenemen van honden (in alle soorten en maten), mits aangelijnd, is toegestaan én gratis. Vers water is altijd voorhanden.

Ligplaats: Einde veersteiger Nes, Ameland - t.o. de veerboot, naast het hoge huis - doorgaans 2de schip rechterkant
0031 (0) 519 554600
0031 (0) 6 51 000 296