Vaar eens mee met de bijzondere vaart naar het Robbeneiland én bekijk de lancering van de Amelander Paardenreddingboot vanaf zee! Deze combivaart wordt in ons vaarprogramma met de letters RP aangeduid en duurt ca. 2,5 uur.

Stichting Paardenreddingboot organiseert meerdere keren per jaar deze demonstratie waarbij tien sterke paarden de Amelander reddingboot met trailer naar het Zuidwest strand brengen. Deze demonstratie is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger tijden waarbij de reddingboot werd ingezet bij reddingacties op zee.
Acht paarden trekken de vijf ton wegende reddingboot op de trailer over het strand, duinen en door de branding het water in. Uiteindelijk lanceren twee paarden de drieënhalve ton wegende reddingboot en vier trekken de trailer weer terug naar het strand. De bemanning vaart een rondje en komt meestal even langszij zodat u de reddingboot van heel dichtbij kunt bekijken.

Na de lancering zal Adinda, de gastvrouw én eigenaresse, met de “skooibus”, collectebus langskomen. U mag daar vrijblijvend een kleine donatie t.b.v. Stichting Paardenreddingboot Ameland in doen.