Ons schip
De “Zeehond” is een zeewaardig schip dat in 1996 specifiek is ontworpen voor varen op de Waddenzee. Zo heeft het schip een diepgang van slechts 90 cm en is met zijn breedte van 8 meter bijzonder stabiel. De twee 350 pk sterke motoren zorgen er ook bij tegenstroom voor dat het schip een verrassend hoge snelheid kan ontwikkelen. Tevens zorgt de boegschroef van 250 pk voor nog wat extra kracht.

Comfort
Het comfort aan boord ligt op een hoog niveau; in de koude periodes van het jaar is de salon/kinderspeelzaal centraal verwarmd en motorgeluid vanuit de machinekamer tot het minimale gereduceerd vanwege de goede isolatie. Dit draagt in belangrijke mate bij aan een prettig verblijf aan boord. Om de passagiers een optimaal uitzicht en gemak te bieden zijn de 2 wc’s, de bar en de salon gelijkvloers en is de salon voorzien van grote panorama (dubbelglas) ramen.

Zonnedek
Vanaf het hooggelegen zonnedek (bereikbaar via 2 buitentrappen) welke eenvoudig en snel overdekt kan worden d.m.v. een elektrisch bediend schuifdak zodat u in alle weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn, is het uitzicht helemaal fantastisch! Ook de transparante zijramen kunnen apart van elkaar én van het schuifdak desgewenst open en/of dicht gedaan worden waardoor u heerlijk beschut kunt genieten van de zon!

Kinderen
Onderin de boot is een aparte speelzaal van 50m2 ingericht die na bezichtiging van de zeehonden wordt opengesteld en waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen of een mooie kleurplaat kunnen maken. Voor de heenreis zijn er leuke familiespelletjes op te halen bij de bar.

Stuurhut

Na het bezichtigen van de zeehonden wordt ook de stuurhut opengesteld. Heeft u nog vragen of wilt u eens achter het grote oude roer staan? U bent van harte welkom bij kapitein Mario én Rob de Zeehond. Een uniek fotomoment voor de ouders!